Close
Popular
Architecture (70)Conservation (28)Community (23)design (23)Landscape (20)Heritage (19)Teaching (17)Social (17)Interior (16)Historic (15)
Menu
Crawick Multiverse Visitor Centre

Crawick Multiverse Visitor Centre

Key Facts

Client

Buccleuch Estates , Crawick Multiverse Trust

Location

Crawick Multiverse, Sanquhar

Value

£250,000

Internal Floor Area

90m2

A shelter in the landscape

Project Info

A new entrance pavilion and visitor centre for the Crawick Multiverse artland designed by Charles Jencks.

A small, geometric form nestled into a dynamic landscape, designed to be seen from all angles. The building sits on a North-South axis, tying in with the North-South path which dissects the gardens. The pavilion provides a sheltered resting space for visitors, as well as a flexible, multi-function space for meeting, education and exhibition events. The faceted golden-copper roof acts as a visual marker, reflecting light and folding into a central rooflight.

Briefing & Interiors
Interior - Daytime configuration
Interior - Daytime configuration
Interior - Exhibition configuration
Interior - Exhibition configuration

Consultants

Project Manager: Buccleuch Estates
Structural Engineer: David Narro Associates
M&E Engineer: Atelier 10
Cost Consultant: McGowan Miller Construction Consultants