The McManus & Albert Square, Dundee

Dundee's city centre has been transformed into a unique pedestrian experience. Historic and contemporary settings are blended together into a rich experiential tapestry, culminating in the project to restore what is now called ‘The McManus’ (originally The Albert Institute) and its previously, ill-considered setting. A new decorated vesica pisces landscape evolved in harmony with the Gothic spirit of the original building focuses on the Art Gallery and Museum with a new south entrance introduced to enhance access and appreciation of the building and its collections.

Internally, a new stair developed from the same geometry negotiates the various gallery levels of the building - a unifying circulation device for the restored collection of galleries representing the various eras of redevelopment of the building.